Zpět do obchodu

Registrace

Tip na zastávku v Alpách: Innsbruck s dětmi

Alpská zoo, stezky se zvířaty pro děti, kempy a lanovky. I tak může vypadat jednodenní zastávka – zpestření dlouhé cesty k moři. Podívejte se, jak si užít Rakousko s dětmi v létě.

Cestovat s rodinou autem k moři má řadu výhod (například autem uvezete mnohem víc než letadlem), ale nevýhodou jsou několikahodinové cesty. Neradi řídíme celou noc, protože musíme druhý den s malými dětmi fungovat. Proto jsme si letos do auta přibalili stan, karimatky a spacáky na kempování v Innsbrucku. Dvanáctihodinovou cestu k pobřeží jsme si tak rozpůlili na cca dvě šestihodinové. Ve městě jsme spali dvě noci, na jeho prohlídku jsme měli den a půl. Mamince jsme splnili sen, vyjet lanovkou na vrcholky. A ani děti nepřišly zkrátka!

Alpenzoo: horská zvířata zblízka            

Medvěda, kozorožce, rysa, bobry, vlky a ibisy asi jen tak nepotkáte. Tady si je poměrně zblízka můžete prohlédnout, pokud si tedy zrovna nedávají siestu. Celá zoologická představuje typická zvířata Alp v jejich přirozeném prostředí. Ano, počítejte i s těmi pěknými kopečky.

Uchvátilo nás především obrovské sladkovodní akvárium, kde si můžete prohlédnout (a to i v leže na pohodlných sedačkách) ryby z alpských řek. Pro děti mají řadu interaktivních prvků, například mohou nahlédnout do úlu. Přes pevné plexisklo vidí, jak včelky plní plástve a vůbec, jak to v úlu žije. Nechybí ani řada odpočívadel. Své místo tu mají i krávy, prasata a kozy, které mohou děti krmit! 

Tip: Kombinovaná vstupenka Alpenzoo a Hungeburg vychází na 19 eur/dospělí a k ní můžete využít levnější parkování přímo v centru města. Stačí vjet do podzemních garáží Innsbrucker Nordkettenbahn – Congress. Je to trochu labyrint, tak si zapamatujte, kde stojíte. 😊 Přímo nad nimi najdete prodej vstupenek na lanovku, kde mají k dispozici i kombinované vstupenky a nezapomeňte předložit lístek na parkování.

Top of Innsbruck s Alpenzoo

Naše maminka chtěla vidět sníh v létě, tak jsme koupili kombinovanou vstupenku na Alpenzoo a Top of Innsbruck. Ráno jsme tak vyjeli zubačkou Hungerburgbahn do Alpenzoo, kterou jsme si prošli dopoledne. V poledne jsme vyjeli zubačkou na Hungerburg a odtud pak ještě lanovkou na Seegrube a druhou pak na Hafelekar do 2256 m. n. m. V Seegrube mají příjemné hřiště s houpačkami a prolézačkou. Za ním se v ohradě pasou ovce, některé se nechaly i hladit. Byla to taková oáza, i pro rodiče, protože ve zdejší restauraci dobře vaří. A výhledy se zapsaly do paměti i dětem…zvlášť pak cesty lanovkami. Z Hafelekaru jsme si vyšlápli až na vrcholek Hafelekarspitze do 2334 m. n. m., odkud byl vidět už i sníh. Cena pro dospělého byla 51 eur. Aktuální ceník najdete zde.

Zlatá střecha a výborná zmrzlina

Pokud chcete s dětmi aspoň jednu kulturní vložku, doporučujeme popojít cca 10 minut od podzemního parkoviště Innsbrucker Nordkettenbahn – Congress na zmrzlinu Tomaselli Gelateria v ulici Hofgasse. Je vynikající a porce jsou velké. Pár kroků s kornoutkem v ruce a tato ulice ústí do srdce města, ke slavné Zlaté střeše. Jedná se o arkýř pokrytý 2657 pozlacenými měděnými šindeli. Nechal ho postavit císař Maxmilián I. Možná tu potkáte pouliční muzikanty jako my.

Patscherkofel: dětské stezky

Nechte se vyvézt lanovkami pod vrchol Patscherkofel, který obkružují a lemují stezky pro děti. Liščí je nejkratší, má 3,5 km a čas uvádí 1,5 hodiny. Jelení stezka má 7 kilometrů a odhadují ji na necelé 3 hodiny. Soví stezka má dvě alternativy: první 4,7 km za 1,5 hodiny nebo pro zkušenější 5,7 km za 2 hodiny. Borová stezka má 7 kilometrů a odhadují ji na 2,5 hodiny cesty, ale je potřeba popojet autobusem do startovního místa. Nechybí velké hřiště pro děti, restaurace a občerstvení, Alpská zahrada a naučná stezka o včelách. Více informací najdete zde.

Tip: Ubytování v kempu si rezervujte s předstihem. Během prázdnin se místa rychle plní. My jsme sehnali na poslední chvíli kemp Kranebitterhof. Sice je těsně vedle letiště (obdivovali jsme větroně i stíhačky, v noci byl klid), ale přímo v kempu funguje vyhlášená pizzerie Ristorante Garda.

Nezapomeňte si do batohu zabalit hru Malý Rarášek, která je ideální na cesty. 

Zpět do obchodu